Kategorier
Hembygdsföreningen

Nyhetsbrev september 2024

Foto: Valentina Bondarenko, pexels.com | Formgivning: Elina Lööw

Raggmunkegille med quiz i Rumskulla Hembygdsgård

Lördagen den 7 september kl 17 är det dags för årets Raggmunkegille med quiz i Rumskulla Hembygdsgård. Hur ligger det till med dina quizkunskaper? Kanske vill du ta revansch eller vinna i år igen?

Oavsett om du har varit med tidigare eller är sugen att delta för första gången är Raggmunkegille med quiz ett evenemang du inte vill missa. Efter att alla har mättat sina magar med nystekta raggmunkar tar quizskaparna Karin Karlsson och Laila Lööw över. Lagen skapas på plats, och för den delen är du välkommen att bjuda in så många du önskar.

Raggmunk med lingon och fläsk, kaffe och kaka samt deltagande i quiz, 100 kronor per person.

Varmt välkommen!

Foto: pixabay.com | Formgivning: Elina Lööw

Kura skymning med Pälle Askevik

När vintern och mörkret har påbörjat sin resa bjuder Pälle Askevik in till en varm och stämningsfull stund i årets Kura skymning.

Den 15 november kl 18.30 samlas vi för att kura inne i Stenkullastugan i Rumskulla Hembygdsgård. I år har vi bjudit in Pälle Askevik som berättar om sin musikaliska resa, visar bilder från sin barndom och ungdom till tonerna av det legendariska bandet Pink Floyd samt sjunger och spelar några låtar. Kanske är det en och en annan låt du känner igen och kan sjunga med i?

Servering av fika med smörgås och kaka. Allt för 100 kronor.
Anmälan kan göras först senare, mer information om anmälan kommer i nästa nyhetsbrev.

Hjärtligt välkommen!

Foto: Eva Andrae

Presentation av styrelsen

Med start i septembers nyhetsbrev börjar en presentationsserie av Rumskulla Hembygdsförenings styrelse. Detta för att ge dig möjligheten att bekanta dig mer med oss. Först ut är vice ordförande Peter Andrae!

Var växte du upp? 
Jag växte upp i Solbacka. Har bott halva livet i Vimmerby och den andra halvan i Solbacka och Berghult.

Hur länge har du engagerat dig i Rumskulla Hembygdsförening? 
Minns inte riktigt. Blev rekryterad av Margareta i Skuru. Minst tio år, tror jag.

Varför engagerar du dig i Rumskulla Hembygdsförening?
Rumskulla har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har haft mitt arbete här, sparkade fotboll i Rumskulla. Min släkt på morfars och mammas sida har bott här. Därför känner jag för bygden.

Vilket är ditt roligaste minne under ditt arbete med Rumskulla Hembygdsförening? 
Ja, jag tycker vi har roligt på våra styrelsemöten, evenemang och fester. Det är trivsamt på mötena då vi även har tid för lite skvaller/senaste nytt.

Hur hoppas du att Rumskulla Hembygdsförenings framtid ser ut? 
Jag hoppas den får leva och att vi kan få fler engagerade medlemmar och styrelsemedlemmar.

Formgivning: Elina Lööw

Tack till alla som betalat medlemsavgiften 2024!

Har du missat att betala årets medlemsavgift? Än finns det tid att bidra till Rumskulla Hembygdsförenings fortlevnad och vårt arbete med bygdens kultur- och naturarv.

Medlemsavgiften per år är 50 kronor per person och 100 kronor för familj (inklusive alla hemmavarande barn under 18 år).

Beloppet kan sättas in på bankgiro: 5407-9173 eller via Swish: 1232729069.
Glöm inte att ange namn och adress oavsett om du använder bankgiro eller Swish som betalsätt.

Läs mer om vårt arbete på vår hemsida.

Stort och varmt tack! ♥

Foto: Pille Kirsi, pexels.com | Formgivning: Elina Lööw

Detta har hänt

Här kan du läsa hur det gick med evenemanget Underhållning & allsång med Per-Melkerz och få veta det senaste från Rumskulla Hembygdsgård.

Taktvätt
Två av husen i Rumskulla Hembygdsgård har fått en utvändig uppfräschning. Anders i Mjöhult har tvättat taken på Larstorpsstugan och Visthusboden/Tidersrumsboden. Det var välbehövligt för att mossa och annan beläggning inte skulle skada takpannorna. Stor skillnad, kom gärna förbi och titta!

Fotograf: Laila Lööw
Fotograf: Laila Lööw

Underhållning & allsång med Per-Melkerz 10 augusti
Under årets allsång stod Per-Melkerz för underhållningen. Styrelsens sekreterare Laila Lööw berättar mer om hur allt gick.

Per Solberg och Melker Djurstedt i duon Per-Melkerz inne i Rumskulla kyrka. Fotograf: Laila Lööw

Berätta, hur var evenemanget?
Det var härligt att se att det var så många människor som kom trots att vädret var ostadigt. Trots att vi fick byta lokal till Rumskulla kyrka. Per-Melkerz kör en härligt medryckande musik med irländsk touch, verkligen duktiga och proffsiga musiker! Publiken var med på noterna, klappade händerna och sjöng med här och där! Trevliga mellansnack, som tyvärr inte alla hörde, vilket framkom efteråt. Fikat vi bjöd på i paus var också uppskattat. Det var kul att med besökare från
0 år upp till 80+.

Vilket minne tar du med dig från allsången?
Ett av våra mål i Rumskulla Hembygdsförening är att bidra till att människor kommer samman och har det trevligt. Evenemanget skapade just den känslan vilket jag tycker är fint.

Finns det något från i år som ni tar med er till nästa års allsång?
Erfarenheten är att människorna i bygden tycker om att träffas och sjunga tillsammans. Så styrelsens plan är att ordna något liknande nästa år med en förhoppning om vackert väder och på plats i Rumskulla Hembygdsgård. Vi ska då också ha bättre koll på att ljudet går fram ordentligt.